fbpx

FUNCTIONAL TRAINING

Functional Training

Antrenamentul functional adapteaza sau dezvolta exercitii ce ne permit sa efectuam activitati zilnice (inclusiv ridicare de greutati si sport) mai usor si fara accidentari. Antrenamentul functional te va ajuta sa iti imbunatatesti mobilitatea, flexibilitatea, stamina, echilibrul, stabilitatea si forta functionala*.

Te consideri un atlet? Daca faci orice fel de antrenament fizic atunci ar trebui! Toti oamenii sunt atleti de la natura.

Trebuie sa ne pastram functionali la cel mai inalt nivel posibil, iar una din modalitati este prin antrenamentul functional.

In ziua de azi ramanem blocati in aceleasi rutine simple, zilnice. Facem aceleasi miscari mereu. Nu suntem stimulati spontan de catre mediul nostru inconjurator precum erau stramosii nostri, astfel ca trebuie sa gasim modalitati sa ne schimbam mediul si rutina zilnica pentru a ne pastra corpul activ si sanatos. Altfel, pe masura ce imbatranim sprintul se va transforma intr-un mers rapid, mersul rapid intr-un mers obisnuit, mersul obisnuit intr-un mers lent dureros, etc. Nu putem impiedica imbatranirea, dar ne putem mentine fit pentru mai mult timp, avand grija de corpul nostru pe intreaga durata a vietii la fel cum avem grija de masina sau de casa!

Antrenamentul functional se focuseaza pe miscari compose ce imbunatatesc in mod direct longevitatea si performanta in situatii din viata de zi cu zi, cum ar fi joaca cu copiii, sportul, munca fizica.

Exercitiile functionale ne fac mai puternici, mai rapizi, mai sanatosi. Imbunatatesc viata sexuala si viata de la job. Ne ajuta sa functionam mai bine in fiecare aspect al vietii noastre.

*Forta functionala reprezinta abilitatea de a deplasa articulatiile printr-o intreaga gama de miscare, fara durere, rigiditate sau restrictie.