fbpx

CALISTHENICS

CALISTHENICS

Calisthenics este o forma de antrenament fizic ce ne invata sa ne stapanim propriul corp cu ajutorul unui echipament minim.

Calisthenics provine din alaturarea cuvintelor grecesti “kalos” (frumusete) si “sthenos” (forta) si reprezinta arta si stiinta miscarii frumoase.

Calisthenics este pachetul complet. Corpul si mintea lucreaza impreuna la simfonia perfecta a mobilitatii, stabilitatii, fortei si a jocului.

Calisthenics reprezinta exercitiile fizice cu propria greutate, in cea mai naturala forma, si combina antrenamente de forta cu miscari de gimnastica de baza ce pot fi facute oriunde. Exercitiile calistenice pot aduce beneficii precum conditie musculara si aerobica, pe langa imbunatatirea skill-urilor psihomotorii precum echilibrul, agilitatea si coordonarea.

Printre cele mai comune exercitii calistenice enumeram: muscle-up, squat jump/box jump, front lever, push-ups, pull-ups, chin-ups, squat, back lever, dips, handstand, hyperextensions, leg raises, planks, shuttle runs, burpees, l-sit.